GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

Zwangerschapscursussen

Een zwangerschapscursus helpt je in de voorbereiding op je bevalling en de komst je baby. Je oefent technieken die je kunnen helpen bij de bevalling en krijgt informatie over alles wat met je zwangerschap te maken heeft. Je kunt met je medecursisten gevoelens en ervaringen delen.

Zwangerschapsgym

Zwangerschapsgym is ongetwijfeld de meest bekende zwangerschapscursus. Thuiszorgorganisaties bieden zwangerschapsgym aan.

Zwangerschapszwemmen

Bij de meeste zwembaden kun je zwangerschapszwemmen. Hier zijn speciale uren voor ingesteld waarbij je onder professionele begeleiding kunt genieten van de ontspannende werking van het water.

Zwangerschapsyoga

Tijdens zwangerschapsyoga leer je om zo bewust en ontspannen mogelijk je zwangerschap en bevalling te beleven. Dit doe je met behulp van lichamelijke oefeningen en ademhalingstechnieken.

Zwangerschapshypnose

Zwangerschapshypnose is met name geschikt voor vrouwen die erg opzien tegen de pijn bij de bevalling. Je leert hoe je jezelf onder hypnose kunt brengen tijdens de (pers)weeën en zo je lichaam volledig kunt ontspannen. Hierdoor kun je beter omgaan met de pijn en maak je de bevalling toch bewust mee.

Haptonomie

Haptonomie is een speciale vorm van fysiotherapie, waarbij de grote nadruk ligt op lichamelijk contact. Je kunt het ook wel beschouwen als de leer van het aanraken.

Cesar

De oefentherapie Cesar lijkt erg op de Mensendieck methode. Ook bij Cesar ligt de nadruk op een gezonde manier van bewegen in combinatie met een goede houding.

Mensendieck

Leer je bewust te zijn van je lichaam met behulp van Mensendieck. Hoe lopen je spieren door je lichaam? Hoe werken ze? Vooral tijdens je zwangerschap en bevalling is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt.

Zwangerschapspilates

Een cursus pilates als je zwanger bent? Dat kan prima en is nog goed voor je spieren en je houding ook.

Oudercursus

Veel thuiszorgorganisaties organiseren informatieve cursussen voor aanstaande ouders: de oudercursus.

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage werkt ontspannend; je spieren worden losser en soepeler, je ademhaling wordt dieper. Tijdens een zwangerschapsmassage komt je hoofd even helemaal tot rust. Ook na de bevalling kan massage je helpen om te herstellen en te ontspannen.

Mindfulness voor zwangeren

Met mindfulness voor zwangeren leer je met meditatie, ademhaling- en bewustzijnsoefeningen je aandacht te richten op je lichaam.

Cursus bevallen

De cursus bevallen is bedoeld om je ademhalings-, ontspannings- en perstechnieken te leren en om je te informeren over alles wat met de bevalling te maken heeft. Daarnaast train je de spieren die je tijdens de bevalling nodig hebt.

Psychoprofylaxe / Lamazemethode

Tijdens een cursus psychoprofylaxe leer je om barenspijn te bestrijden. De theorie die achter deze cursus ligt, wordt ook wel de Lamaze Methode genoemd.

Samen bevallen

De lessen Samen Bevallen volg je samen met je partner. Deze leert hoe hij je kan ondersteunen en stimuleren tijdens de bevalling. Zo wordt het een gebeurtenis die je echt met zijn tweeën beleeft en samen tot een goed einde brengt.

Oefeningen voor thuis

Veel vrouwen doen thuis oefeningen tijdens de zwangerschap. Niet alleen om je lichaam te trainen voor het dragen van je kind, maar ook om een ontspannen en een vlotte bevalling te bevorderen.