GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

Verloskundige & gynaecoloog

Bij een zwangerschap komen verschillende hulpverleners kijken. De belangrijkste zijn de verloskundige en de gynaecoloog. In eerste instantie kom je bij de verloskundige terecht. Zij begeleidt de zwangerschap en is aanwezig bij de bevalling. Bij complicaties word je doorverwezen naar de gynaecoloog.

Verloskundige

Een zwangerschap is een natuurlijk proces, waarbij normaal gesproken geen medische zorg nodig is. Toch komen er wel eens complicaties of afwijkingen voor. Om deze op tijd te signaleren en risico’s in te schatten, is het verstandig om een verloskundige in te schakelen. Zij kan jou en je kindje optimaal begeleiden. Dat kan vanaf de 6de week van je zwangerschap. De meeste vrouwen bezoeken de verloskundige in totaal zo’n 10 tot 14 keer.

Gynaecoloog

Als er complicaties optreden kan de verloskundige je doorverwijzen naar een arts: de gynaecoloog. Deze specialist heeft een universitaire opleiding afgerond en heeft meer mogelijkheden om je in het ziekenhuis uitvoerig te onderzoeken. Een gynaecoloog voert ook een keizersnede uit wanneer een kindje niet op de natuurlijke manier geboren kan worden.