GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

Seks tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je gewoon seks blijven hebben. Dat is niet schadelijk voor de baby en zal geen vroegtijdige bevalling opwekken. In de eerste en laatste maanden van de zwangerschap hebben vrouwen vaak minder behoefte aan seks.

Veilig voor de baby

Seks kan absoluut geen kwaad voor je baby. Deze is omgeven door een vlies, terwijl de baarmoeder wordt afgesloten met een slijmprop. Daardoor kan de penis van de man niet in de buurt van de baby komen. Met een dikke buik kunnen sommige standjes onprettig zijn. Bespreek met je partner wat jij fijn vindt. Als er complicaties – zoals een dreigende miskraam of vroeggeboorte – optreden, kan de verloskundige of gynaecoloog je afraden om seks te hebben.

Praten over seksualiteit

In de periode dat je zwanger bent, kunnen de seksuele behoeftes van jou en je partner uiteenlopen. Soms heeft de vrouw door de veranderingen in haar lichaam minder zin in seks, soms is de man zo onder de indruk van de zwangerschap dat hij er juist minder behoefte aan heeft. Het is belangrijk om hierover te praten, zodat frustraties en onbegrip geuit kunnen worden.