GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

Onvruchtbaarheid

De leeftijd van een vrouw is erg bepalend voor haar vruchtbaarheid. Hoe ouder, hoe minder vruchtbaar. Als je moeite hebt met zwanger worden is de kans 30% dat dit aan jou ligt en 30% dat het probleem bij je partner zit. In 30% van de gevallen is zowel de vrouw als de man onvruchtbaar. Bij 10% van alle stellen wordt er geen oorzaak van de onvruchtbaarheid gevonden.

Oorzaken van verminderde vruchtbaarheid

Je levensstijl kan ervoor zorgen dat je minder gemakkelijk zwanger wordt. De volgende zaken hebben een negatieve invloed op de vruchtbaarheid van de vrouw: cafeïne, alcohol, roken, medicatie, drugs, onder- en overgewicht, soa’s, te veel sporten, stress, werken met schadelijke stoffen of straling, verstoring van het dag- en nachtritme. De vruchtbaarheid van de man wordt negatief beïnvloed door: alcohol, roken, medicatie, drugs, koorts, soa’s, te veel sporten, stress, werken met schadelijke stoffen of straling, verstoring van het dag- en nachtritme en lange deelname aan het verkeer.

Behandelingen bij verminderde vruchtbaarheid

Als uit onderzoek blijkt dat er sprake is van verminderde vruchtbaarheid, kun je  afhankelijk van de oorzaak  de onderstaande behandelingen overwegen om toch zwanger te worden.

  • Eisprong stimuleren
  • Beïnvloeden van de baarmoedermondfunctie
  • Beïnvloeden van de spermakwaliteit
  • Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF of ICSI)
  • Donatie procedures