GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl
Pregnant woman with back pain
Zwangerschap

Wat is bandenpijn?

Wat is bandenpijn? Er zijn veel zwangere vrouwen die last hebben van bandenpijn. Maar wat is bandenpijn? En wat kun je er tegen doen?

Wat is bandenpijn?

De banden zorgen eigenlijk dat je baarmoeder op zijn plaats blijft. Deze banden lopen vanaf de bovenkant van je baarmoeder tot aan je schaambot. Ben je zwanger dan groeit je baarmoeder, en dat geeft een druk op de banden. En dat is bandenpijn.

Wanneer kan bandenpijn optreden?

Bandenpijn begint meestal halverwege de zwangerschap. Dit omdat de baarmoeder dan al aardig is gegroeid. En de druk dus voelbaar wordt. Zijn deze banden als eens eerder uitgerekt geweest door een eerdere zwangerschap, dan kan het ook zijn dat er al eerder in de zwangerschap bandenpijn optreed.

Hoe voelt bandenpijn?

De pijn zit meestal aan de zijkant van je baarmoeder of je onderbuik. Je voelt een stekende pijn die best heftig kan zijn. Deze pijn kun je voelen tot aan je schaambot, en zelfs in je vagina, geen pretje dus.

Bandenpijn kun je als heftig beschouwen op moment dat je onverwachte bewegingen maakt. Maar ook als je een andere houding aanneemt. Door deze bewegingen komt er meer druk te staan op de baarmoeder.

Heb je veel last of langdurig last van bandenpijn? Dan is het raadzaam om contact te leggen met de verloskundige. Zei kunnen het beste vertellen wat je er tegen kunt doen om het te verlichten.

Dave Gerrits

Dave Gerrits

Eigenaar / Oprichter