GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl
Baby

Papa en slaaptekort

Het is de grootste vijand van de papa! Slaaptekort. Na vele luiers verschonen, een paar uur slapen op een dag, en werken ben je gewoon helemaal leeg gezogen. Wallen onder je ogen, hoofdpijn, chagrijnig. De koek is op zeg maar! Maar je kleine slaapt maar enkele uren achter elkaar door. Dus je moet doorgaan…..

De gevolgen van slaaptekort

Een slaaptekort haal je niet zomaar meer in. Ook je lichaam kan hier en daar gaan falen. Belangrijk is toch om hier en daar je rust een beetje te pakken. Probeer alles een beetje te verdelen, zodat je ook nog voldoende rust pakt. Het lichaam kan absoluut wel tegen een stootje. Krijg je toch langdurig te maken met een slaaptekort dan is het handig om dit met je huisarts te bespreken.

Enkele tips

Het liefst willen we allemaal dat je baby zo snel mogelijk een hele nacht doorslaapt, maar zeker in de beginfase zit dit er gewoon niet in. Wat kun je zoal doen?

  • Houd een vast schema aan, hierdoor went je baby aan het vaste ritueel dagelijks.
  • Wandelen met je baby, dit vinden baby’s hartstikke fijn.
  • Spelen met de baby, Hier wordt je baby moe van, maak het ook niet te gek, zodat je baby oververmoeid raakt.

Naarmate je baby wat ouder wordt zal het een hele nacht door gaan slapen. Tot die tijd is het toch nog even de touwtjes aan elkaar knopen. Onthoud goed, het komt allemaal goed op den duur.

Dave Gerrits

Dave Gerrits

Eigenaar / Oprichter