GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

Voorbereiding op de bevalling

Ontspanning is essentieel voor een spoedige bevalling. Een zwangerschaps- cursus kan je helpen met het toepassen van ontspanningstechnieken. Ga je in het ziekenhuis bevallen? Pak dan alvast wat spullen in, zodat je een gerust gevoel hebt en je niets meer hoeft te regelen als de weeën echt beginnen.

Volg een zwangerschapscursus

Het doel van een zwangerschapscursus is om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de zorg voor je kindje. Je leert er technieken om te ontspannen, bijvoorbeeld door middel van ademhalingsoefeningen. Dat is belangrijk, omdat angst en stress voor meer adrenaline in je bloed zorgen. Daardoor kunnen je weeën juist afnemen en vertraagt de bevalling.

Een zwangerschapscursus brengt je ook in contact met andere zwangere vrouwen en hun partners. Het kan fijn zijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Daarnaast wordt ook je partner met zo’n cursus voorbereid op de geboorte, waardoor hij zich meer betrokken zal voelen bij de zwangerschap.

Pak een koffer in voor het ziekenhuis

Om je een gerust gevoel te geven, kan het helpen om alvast wat spulletjes voor in het ziekenhuis in te pakken. Dat voorkomt spanning op het moment dat er echt wat staat te gebeuren.