GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

Manieren van bevallen

Er zijn verschillende manieren en houdingen om je kindje ter wereld te brengen. Je kunt hier als voorbereiding op de bevalling alvast over nadenken, maar meestal heb je pas op het moment van de bevalling zelf een goed idee van wat je het fijnst vindt. Je kunt in bed, in bad of op een baarkruk bevallen.

Bevallen in bed

De meeste vrouwen kiezen ervoor om in bed te bevallen. Ze liggen daarbij vaak op hun rug. In bed kun je echter ook zittend, liggend op je zij of op je handen en knieën bevallen. Dat gaat sneller als je gebruik maakt van de zwaartekracht. Dat betekent dat de onderkant van je lichaam zich lager bevindt dan je hoofd.

Bevallen in bad

Bevallen in warm water kan een erg prettige ervaring zijn. De warmte verzacht je pijn en voelt comfortabel aan. Dat geldt ook voor de baby. Je hoeft niet bang te zijn dat deze manier van bevallen gevaarlijk is; zolang de navelstreng niet doorgeknipt is, krijgt de baby op deze manier voldoende zuurstof.

Bevallen op de baarkruk

Veel verloskundigen bieden je de mogelijkheid op op een baarkruk te bevallen. Op deze manier krijg je bij het persen hulp van de zwaartekracht. Daarnaast verloopt een bevalling met baarkruk meestal sneller, omdat je bekkenopening in deze houding groter wordt.