GRATIS De blije doos

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl

GRATIS zwanger & babybox

Vraag hem nu aan!
Babygeboorte.nl
Zwangerschap

Angsten tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger en dan komt er een moment als je buik steeds verder aan het groeien is, dat je bepaalde angsten hebt. Angst over je baby, de bevalling en je lichaam die zo aan het veranderen is. Vaak zijn de meeste angsten helemaal niet zo eng.

Bang zijn dat er iets misgaat tijdens de zwangerschap

Dit is een veel voorkomende angst, en eigenlijk ook heel normaal, er groeit toch een klein wondertje in je lichaam. Het belangrijkste is dat je hier helemaal niet mee bezig moet zijn. Lekker genieten van je zwangerschap. Laat dan wel de alcohol staan, de sigaretten liggen en let op met diverse medicatie.

Ik word een slechte moeder

Ook deze angst komt vaker voor als we denken. Zwangere vrouwen zitten hier nogal mee in hun hoofd. Maar uiten dat niet altijd. Belangrijk is wederom om hier zo min mogelijk aan te denken, en juist te genieten van je zwangerschap. Nu je dit zo leest betekent dit dat je enorm veel van dat kleine wondertje in je buik houd! Als je voor het eerst mama wordt is het niet gek dat je nog niet alles weet, en nog niet exact weet hoe je straks voor de kleine moet gaan zorgen. Maar dit komt vanzelf en gaat ook vanzelf. Niks om je zorgen over te maken.

Veel stress kan dat gevolgen hebben voor mijn zwangerschap?

We hebben allemaal wel eens stress om van alles en nog wat. Als je af en toe een keer stress hebt of in een stressvolle periode zit zou dit niet direct schadelijk moeten zijn. Heb je veel of continu stress, dan is het slim om hier eens met je huisarts over te praten.

Mijn baby pijn doen

Deze angst wordt bij sommige toekomstige mama’s steeds groter naarmate de buik steeds verder groeit. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je je stoot. Of dat je een hele tijd op je buik hebt gelegen. Dit is helemaal niet schadelijk! Je kindje groeit in je buik en is beschermd door het vruchtwater. Daardoor is het bestemd tegen kleine stootjes. Vertrouw je het toch niet helemaal neem dan contact op met je gynaecoloog.

Dave Gerrits

Dave Gerrits

Eigenaar / Oprichter